U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Waar kan ik het beste een hamster of cavia aanschaffen?

Waar kan ik het beste een hamster of cavia aanschaffen?

Waar kan ik het beste een cavia of hamster aanschaffen?

Hamsters en cavia's zijn kleine en populaire huisdiertjes. Regelmatig denken mensen dat ze weinig verzorging nodig hebben en dat het niet uitmaakt waar u ze koopt. Helaas zorgt dat voor teleurstelling, denk dan ook goed na voor u een cavia of hamster aanschaft. En lees meer over de verzorging van een hamster en caviaverzorging. Een goed en betrouwbaar adres waar u de hamster of cavia aanschaft is belangrijk en heeft invloed op zijn gezondheid.

Fokker van hamsters of cavia's

Goede fokkers zijn een perfect adresje voor de aanschaf van knaagdieren. Een goede fokker heeft veel kennis van cavia's of hamsters. Als het goed is zal hij u ook testen op uw interesse en kennis. Vaak zijn de diertjes gesocialiseerd en krijgen ze veel ruimte om te spelen. Uiteraard zijn er ook fokkers die vooral geld willen verdienen. Ga daarom altijd op uw gevoel af, wees kritisch en kijk goed rond bij de fokker.

Dierenwinkel of tuincentrum

In iedere dierenwinkel trekken ze aandacht; schattige kleine hamsters, konijnen, cavia’s en ratjes. Ook in grote tuincentra kunt u tegenwoordig zonder pardon knaagdieren kopen. Dit is echter niet aan te raden. Niet iedere dierenwinkel heeft evenveel aandacht voor en kennis van cavia's of hamsters. Stichting Dierbaar test dierenwinkels en geeft u advies over hun kwaliteit. Ook kunt u zelf goed voorbereid de dierenwinkel instappen en vragen stellen over hamsters of cavia's, zo test u hun kennis.

Opvangcentra voor knaagdieren

Er zijn helaas overal in ons land opvangcentra nodig om knaagdieren op te vangen die een nieuw huis zoeken. U kunt hier eencavia of hamster aanschaffen en helpt hem daarmee natuurlijk enorm. Vaak zijn dit wel wat oudere dieren, ook moet u goed overleggen of hij goed sociaal is bijvoorbeeld.