U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Wat eet een hamster?

Gerelateerde informatie

Wat eet een hamster?

Hamsteren…wat is het?

In het wild was er voor hamsters niet altijd genoeg voedsel beschikbaar. Daarom hamsteren deze beestjes, ook als u ze als huisdier houdt. Ze bewaren voedsel in hun wangzakken en leggen dat in een hoekje van het hok neer. Zorg ervoor dat uw hamster altijd genoeg voer heeft en laat hem lekker hamsteren. Vindt u veel voer terug bij het verschonen van het hok? Dan kunt u iets minder voer geven.

Droogvoer voor hamsters

Het basisvoedsel voor de hamster is droogvoer. Dit is in de dierenwinkel te koop in verschillende soorten en van diverse merken. Het beste droogvoer is speciaal op hamsters gericht, dus geen algemeen knaagdierenvoer. Droogvoer met een hoog percentage aan (dierlijke) eiwitten is het beste voor de hamster. Krijgt u de hamster net in huis? Zorg dan de eerste dagen dat u hetzelfde voer meekrijgt van de fokker/dierenwinkel. Dan kan uw hamster rustig wennen.

Groente en fruit

Hamsters kunnen eigenlijk dezelfde soorten groente en fruit eten als mensen. Het bevat veel vitaminen, die belangrijk zijn voor de hamster. Pas op met boontjes, het overige groenvoer mag u gekookt of ongekookt geven. Doe dit het liefst meerdere keren per week.  

Extra eiwitten en lekkere snacks

Een hamster is geen vegetariër, dus eiwitten zijn van groot belang voor het beestje. In sommige soorten droogvoer zit voldoende eiwit, maar bijvoeren is vaak wel nodig. Doe dit door bijvoorbeeld hondenbrokken te geven, vers vlees, een stukje gebakken eiwit of meelwormen. Vooral dit laatste vindt de hamster vast erg lekker. U koopt verse meelwormen voor weinig geld in de dierenwinkel.

Vers water

Hamsters drinken weinig water, maar hebben het zeker wel nodig. Zorg dus ook dagelijks voor vers water in zijn verblijf.

Vragen over uw hamster of zijn gezondheid?

zoek direct een dierenarts