U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Wat is goed caviavoer?

Gerelateerde informatie

Wat is goed caviavoer?

Wat is goed caviavoer?

Om te zorgen dat uw cavia gezond en fit blijft, is goed caviavoer belangrijk. De basis voor de cavia is voldoende hooi van goede kwaliteit en vers water. Daarnaast eet de cavia caviavoer/hardvoer. Lees ook meer over ‘Wat eet een cavia?’.

Gemengd caviavoer

De zakken met gemengd caviavoer/hardvoer vindt u in iedere dierenwinkel. Toch is het niet aan te raden dit aan uw cavia te geven. De kans is groot dat uw cavia alleen de lekkere stukjes gaat opeten en de voedzame korrels laat liggen. Let er op dat er extra vitamine C in het voer zit, dit maakt de cavia namelijk niet zelf aan. Of geef iedere dag een vitamine C tablet/druppels.

Liever korrels voor de cavia

Gewone korrels zijn prima caviavoer. Hooi blijft het hoofdvoedsel van uw cavia, iedere dag wat korrels en groenvoer erbij maakt het compleet.

Hoeveelheid caviavoer

Het is belangrijk om een cavia niet teveel voer te geven. Ongeveer 10-15 gram per dag is genoeg. Geeft u teveel caviavoer, dan eet de cavia geen hooi en groente meer. Dat is niet goed voor zijn gezondheid. Cavia’s houden ervan om bezig te zijn, tip is om het voer te ‘verstoppen’ tussen het hooi in het hok.