U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Wat is goed hamstervoer?

Wat is goed hamstervoer?

Om te zorgen dat uw hamster gezond en fit blijft, is goed hamstervoer belangrijk. De basis voor de hamster is kwalitatief goed droogvoer en vers water. Daarnaast eet de hamster groenvoer (fruit of groente). Lees ook meer over ‘Wat eet een hamster?’.wat is goed hamstervoer?

Gemengd knaagdierenvoer

De zakken met gemengd knaagdierenvoer vindt u in iedere dierenwinkel. Toch is het niet aan te raden dit aan uw hamster te geven. De bikskorrels laat de hamster liggen, waardoor u veel eten weggooit. Ook is dit voer niet voedzaam genoeg voor de hamster.

Liever droogvoer speciaal voor de hamster

Speciale zakken droogvoer voor de hamster zijn prima hamstervoer. Kies bij voorkeur een soort waar veel dierlijke eiwitten in zitten, dit is noodzakelijk voor de hamster. Anders moet u veel bijvoeren om de hamster gezond te houden.

Hoeveelheid hamstervoer

Een hamster geeft u niet snel teveel voer. Als hij voer over heeft zal hij gaan hamsteren in zijn wangzakken. Dit voer legt hij vervolgens in een rustig hoekje van het hok neer. Vindt u steeds veel voer terug bij het schoonmaken? Dan kunt u wat minder voer geven. Begin met een ruime eetlepel droogvoer per dag, dan kunt u kijken wat er overblijft. Vul het voer aan met groenvoer (4x per week) en eventueel eiwitten, zoals meelwormen.

Meer weten over goed voer voor uw hamster?

zoek direct een dierenarts