U bent hier: Praktische tips Knaagdieren Wat is goed tamme rattenvoer?

Gerelateerde informatie

Wat is goed tamme rattenvoer?

Tamme ratten blijven gezond door goed rattenvoer te eten. Vooral de hoeveelheid dierlijke eiwitten (6 a 7%) is van belang. Ook is droogvoer (brokjes) belangrijk vanwege het effect op de tanden, die moeten namelijk slijten. Een knaagsteen mag u niet aan uw tamme rat geven. Het tamme rattenvoer vult u aan met groenten, fruit en andere gezonde snacks. Lees ook meer over ‘Wat eet een tamme rat?’

Gemengd knaagdierenvoer

De basis van het menu van de tamme rat is droogvoer, rattenbrokjes. Geef hem speciaal voer voor tamme ratten, daar zitten de beste voedingsstoffen in. Het gemengde knaagdierenvoer of konijnenvoer is minder geschikt voor de tamme rat. Vaak eet hij alleen de lekkere gekleurde stukjes eruit en mist zo veel broodnodige voeding.

Liever droogvoer speciaal voor de tamme rat

Tamme rattenvoer heeft het juiste formaat, is goed voor zijn tanden en bevat voldoende dierlijke eiwitten. Ook dit droogvoer vindt u in de meeste dierenwinkels. Laboratoriumbrokken zijn ook een goede optie, deze ‘saaie’ brokken bevatten alles wat uw tamme rat nodig heeft. Met dit voer heeft uw tamme rat een goede basis voor zijn dagelijkse menu.

Hoeveelheid tamme rattenvoer

U kunt er voor kiezen uw rat 1 of 2 keer per dag te voeren. Afhankelijk van het type rattenvoer meet u de hoeveelheid af. Vul dit aan met groente, fruit of iets anders gezonds. Alles uiteraard in kleine porties, ratten zijn alleseters en kunnen zeker te dik worden.