U bent hier: Praktische tips Konijnen Buitenhok konijn

Buitenhok konijn

Buitenhok konijn

Een buitenhok voor uw konijn is een goed idee. Konijnen kunnen prima buiten leven, ook in de winter. Zorg dat het buitenhok niet in de tocht of zon staat en dat het waterdicht is. Uw konijn maakt een wintervacht aan als hij buiten leeft. Haal een buitenkonijn dan ook niet ineens naar binnen, daar kan hij niet tegen. Natuurlijk is het ook mogelijk uw konijn in huis te laten wonen en een binnenhok te geven.

Buitenhok konijn: hoe groot moet het zijn?

Kiest u voor een buitenhok voor uw konijn, dan heeft u meestal meer ruimte dan binnen. Een konijn heeft bewegingsvrijheid nodig, dat is goed voor zijn humeur en zijn gezondheid. Een ruim buitenhok, waar hij in kan zitten, maar ook hupsen en rennen is aan te raden. Combineer het buitenhok met een konijnenren, zeker als u meerdere konijnen heeft is dit fijn. De grootte van het buitenhok hangt natuurlijk ook af van de grootte van uw konijn. Een dwergkonijn heeft minder ruimte nodig dan een Vlaamse reus. Hoe groter het buitenhok, hoe beter.

Buitenhok konijn: hoe richt ik het in?

Wat een konijn nodig heeft in het buitenhok is eigenlijk hetzelfde als in het binnenhok. Een voerbak, drinkbak of drinkfles, goede bodembedekking, stro en veel hooi. Als u uw konijn zindelijk wilt maken kunt u een konijnentoilet gebruiken. Heeft uw konijn echt veel buitenruimte, zoals een grote ren op het grasveld, dan is dit niet nodig. Een nachthok in het buitenhok is nodig, zodat uw konijn zich kan terugtrekken. Als u meerdere konijnen heeft, is dat ook prettig voor ze. Af en toe willen ze elkaar even niet zien.

Buitenhok konijn schoonmaken

Leeft uw konijn in een buitenhok? Ook dan is het noodzakelijk om het hok goed schoon te maken. Misschien bent u geneigd het minder snel te doen dan bij een binnenhok. Maar als u de urine ruikt in het hok, bent u eigenlijk al te laat. Een hygiënisch buitenhok helpt het konijn tegen allerlei gezondheidsklachten te beschermen.