U bent hier: Praktische tips Konijnen Kosten castreren konijn

Gerelateerde informatie

Kosten castreren konijn

Castreren van een konijn

Met castreren bedoelen wij het onvruchtbaar maken van een mannetjeskonijn (rammelaar). Aan de castratie van een konijn zitten voor- en nadelen. Toch wordt het meestal wel gedaan bij konijnen die als huisdier dienen. Belangrijkste redenen zijn het verminderen van dominant gedrag en onderlinge vechtpartijen. Uiteraard zorgt u met castratie ervoor dat mannetje en vrouwtje kunnen samenleven, zonder daarbij jongen te krijgen.

Overleg met uw dierenarts wanneer castratie van uw konijn het beste is. Meestal kiest men voor castratie zo rond de 4 a 5 maanden, dan is het konijn namelijk al geslachtsrijp. 

Kosten voor castratie konijn

De kosten van castratie van het konijn hangen af van een aantal zaken. Er zijn meerdere methoden om het konijn te castreren: met 1 of 2 sneden, met hechtingen of zonder hechtingen. Ook is de grootte van uw konijn van belang voor de kosten, in verband met de verdoving. De kosten verschillen per dierenarts, vergelijk daarom altijd de tarieven bij dierenartsen.

Deze kosten hebben te maken met het feit dat het wel echt een operatie is. Het konijn krijgt dan ook een narcose in de kliniek en heeft ook nazorg nodig.

Andere kosten bij het konijn:

Kosten sterilisatie konijn
Kosten inenting konijn
Kosten inslapen konijn