U bent hier: Praktische tips Konijnen Kosten inenting konijn

Gerelateerde informatie

Kosten inenting konijn

Waarom inentingen voor het konijn nodig?

Het is nuttig om uw konijn te laten inenten tegen veel voorkomende ziekten. Veel mensen weten dit niet, terwijl het bij een kat of hond standaard is deze in te enten. De kosten voor de inenting van het konijn wegen op tegen de voordelen. Er zijn namelijk 2 dodelijke ziektes (VHS en myxomatose) die het konijn kan oplopen, ook als hij alleen in en om het huis beweegt. Dankzij het inenten maakt uw konijn alvast afweerstoffen aan tegen deze ziekten.

Kosten konijn inenting

De kosten voor de inenting van uw konijn hangen af van de dierenarts en de inentingen. Er is ook een herhaling nodig van de inentingen. Ga bij de kosten toch zeker uit van ongeveer 50 euro per konijn. Sommige klinieken bieden een speciaal vaccinatiespreekuur aan voor konijnen, waarbij het een stuk goedkoper is. We raden u aan de tarieven van dierenartsen bij u in de buurt altijd te vergelijken.

Hoe vaak inenting nodig voor konijnen?

Uw konijn moet meerdere keren ingeënt worden voor optimale bescherming. Soms is het mogelijk om uw konijn te verzekeren tegen medische kosten. Informeer goed naar de polisvoorwaarden.

Andere kosten voor uw konijn:

Kosten sterilisatie konijn

Kosten castratie konijn

Kosten inslapen konijn