U bent hier: Praktische tips Konijnen Kosten inslapen konijn

Kosten inslapen konijn

Waarom konijn laten inslapen?

Als eigenaar en liefhebber van een konijn natuurlijk een vreselijk besluit: uw konijn laten inslapen. We noemen dit ook wel euthanasie. Het laten inslapen van uw konijn is soms de beste en vriendelijkste keuze voor uw konijn. Er zijn verschillende redenen om uw konijn te laten inslapen:

  • Ondraaglijke, niet te behandelen pijn
  • Geen waardig bestaan meer mogelijk, bijvoorbeeld niet meer kunnen lopen
  • Uitzichtloze ziekte

Hoe het konijn laten inslapen?

Uw dierenarts bespreekt samen met u de beste opties. Als u kiest voor het laten inslapen van het konijn, zijn er bij sommige dierenartsen 2 mogelijkheden. Het konijn kan bij u thuis inslapen, of op de praktijk van de dierenarts. Meestal krijgt het konijn eerst een narcosemiddel en daarna het euthanasiemiddel via een injectie. U mag bij het konijn blijven, zo kunt u helpen om hem rustig en stressvrij in te laten slapen.

Kosten konijn inslapen

De kosten voor het inslapen van het konijn verschillen per dierenarts. Het hangt er van af of het thuis of op de praktijk gebeurt. Ook zijn de kosten voor de dierenarts regio gebonden. De dierenarts rekent daarnaast kosten voor het cremeren, begraven of transport van uw konijn. Vergelijk daarom de tarieven van dierenartsen in uw regio.

Andere kosten konijn:

Kosten sterilisatie konijn

Kosten castratie konijn

Kosten inenting konijn