U bent hier: Praktische tips Konijnen Mijn konijn eet niet, is hij ziek?

Gerelateerde informatie

Mijn konijn eet niet, is hij ziek?

Voor een konijn is het belangrijk om continu hooi tot zijn beschikking te hebben en water. Het maagdarmstelsel van het konijn is altijd gevuld en door het eten van hooi blijft het verteringsproces op gang. Als uw konijn stopt met eten, kan dit grote gevolgen hebben. Ga daarom bij twijfel altijd naar de dierenarts.

konijn een niet

Konijn eet niet door gebitsproblemen

De tanden van een konijn groeien steeds door. Als ze niet vanzelf natuurlijk afslijten kunt u de konijnentanden (laten) knippen. Gebeurt dit niet, dan kan uw konijn pijn krijgen en problemen met eten. De dierenarts zal kijken of uw konijn niet eet door gebitsproblemen.

Konijn eet niet door haarbal in zijn maag

Een andere mogelijkheid is dat er een haarbal in de maag of darmen van uw konijn zit. Net als katten likken konijnen hun vacht dagelijks schoon. Soms hopen de haartjes zich op en wil het konijn door deze haarbal niet meer eten. Behandeling door de dierenarts is dan noodzakelijk.

Konijn eet niet door stress

Ook konijnen kunnen last hebben van stress. Doordat er ineens een nieuw huisdier bijkomt, het hok van plaats verandert of de temperatuur schommelt. Hierdoor stoppen konijnen soms met eten.

Konijn eet niet door ziek zijn

Natuurlijk kan uw konijn ook ziek zijn, dan stopt hij ook met eten. Konijnen zijn tere beestjes en niet eten is al snel levensgevaarlijk voor ze. Lees meer over klachten en ziekten bij konijnen. Neem uw konijn daarom mee naar de dierenarts als hij ziek is.