U bent hier: Praktische tips Konijnen Overleden konijn: wat voor opties zijn er?

Overleden konijn: wat voor opties zijn er?

Overleden konijn: wat nu?

Een hele nare gebeurtenis in het leven van uw huisdier: het overlijden. Een konijn wordt gemiddeld zo’n 8 a 10 jaar (meer over 'Hoe oud wordt een konijn?'). Dit hangt uiteraard af van zijn gezondheid en van de verzorging en voeding die hij krijgt. Maar ook voor het konijn komt uiteindelijk het moment dat hij dood gaat. Bij de zorg voor uw konijn hoort ook een nette nazorg.

Overleden konijn begraven

U kunt er voor kiezen om uw konijn te begraven, bijvoorbeeld op zijn lievelingsplek in de tuin. Zorg daarbij dat u het konijn diep genoeg begraaft. Ook kunt u er een soort grafje van maken. Wilt u zeker weten dat het konijn rustig begraven blijft, ook als u verhuist? Dan is een dierenbegraafplaats ook een optie.

Overleden konijn cremeren

Het is ook mogelijk om uw konijn te laten cremeren. Zoek hiervoor een dierencrematorium bij u in de buurt. U krijgt het konijn in een urn mee naar huis, of het as wordt ergens verspreid. Meestal kunt u kiezen voor een individuele crematie of een crematie met meerdere diertjes, de kosten zijn dan lager.

Overleden konijn achterlaten bij de dierenarts

Heeft u uw konijn laten inslapen bij de dierenarts? Dan kunt u er voor kiezen hem achter te laten bij de dierenarts. Die heeft meerdere opties om het overleden konijn een plek te geven. Laat u hierover informeren bij uw eigen dierenarts.

Lees ook meer over:

> Klachten bij konijnen
> Kosten inslapen konijn