U bent hier: Praktische tips Paarden Welke paardenziekten zijn er zoal?

Welke paardenziekten zijn er zoal?

Net als ieder dier kan ook uw paard ziek worden. Vaak ziet u zelf als eerste aan het gedrag of ziektesymptomen dat uw paard zich niet goed voelt. Raadpleeg altijd een dierenarts als u zich zorgen maakt.

paardenziekten

Symptomen paardenziekten

De symptomen van verschillende paardenziekten verschillen. Globaal zijn er een aantal kenmerken van paarden die zich niet goed voelen: niet willen staan en amper bewegen, koliekverschijnselen, koorts, erge dorst, vermagering, zweten, hoesten, tranende ogen. Als u de indruk heeft dat uw paard ziek is, neem dan contact op met de dierenarts.

Veel voorkomende paardenziekten en inentingen

Er zijn allerlei paardenziekten die uw paard kan krijgen. Bekende ziekten zijn influenza, koliek en dampigheid. We hebben de meest voorkomende klachten en paardenziekten op een rijtje gezet. Tegen een aantal paardenziekten kan uw paard inentingen krijgen.

Wat te doen als uw paard een paardenziekte heeft?

Zorg voor goede behandeling van uw zieke paard door de dierenarts. Daarnaast kunt u uw paard een fijne plek geven met bijvoorbeeld voldoende frisse lucht. Stem de hoeveelheid voer af op de beweging die uw zieke paard krijgt. Maak ogen en neus goed schoon.