U bent hier: Praktische tips Tips tegen oververhitting huisdieren

Tips tegen oververhitting huisdieren

Zomerse temperaturen, een felle zon....wij mensen kijken er vaak naar uit. Voor onze huisdieren zijn de echt warme dagen echter helemaal niet zo leuk. Ze lopen het risico op oververhitting en zijn voor bescherming hiertegen vak afhankelijk van hun eigenaar. Daarom geven we u graag informatie over de risico's die de verschillende huisdieren lopen bij hoge temperaturen. En wat u kunt doen om het voor uw dier prettig en enigszins koel te houden.

Welke huisdieren hebben last van warmte?

De meeste van onze huisdieren houden niet van felle zon en extreme warmte. In de natuur zouden ze zichzelf hier dan ook tegen beschermen. Zo graven konijnen in de natuur een diep hol, waar het altijd koel is.

 

Tips bij hoge temperaturen

Een aantal tips om oververhitting bij uw huisdier te voorkomen:

 

Oververhitting en wat te doen

Ziet u dat uw huisdier het moeilijk heeft met de warmte? Vertoont hij verschijnselen van oververhitting? Overmatig hijgen, lusteloos zijn, braken, warm aanvoelen of zelfs buiten bewustzijn raken? Schakel dan direct de dierenarts in en begin onmiddelijk met koelen! Maak bijvoorbeeld een handdoek nat en leg die in de nek van het dier. Vraag uw dierenarts direct wat u moet doen.