U bent hier: Praktische tips Vissen Goudvis verzorgen; hoe moet dat?

Gerelateerde informatie

Goudvis verzorgen; hoe moet dat?

Goudvis verzorgen; is dat veel werk?

Een goudvis verzorgen is weinig werk, vergeleken met een hond of een kat. Een vis verliest geen haren, hoeft u niet uit te laten en ook niet te vermaken. Toch heeft ook de goudvis een basisverzorging nodig om gezond en gelukkig te zijn. U bent daar als eigenaar verantwoordelijk voor. De goudvis is een kwetsbaar dier en kan eenvoudig sterven door slechte verzorging. Ook liggen allerlei ziekten dan op de loer. Zorg dus dat u dagelijks tijd vrij maakt om uw vis(sen) te verzorgen en even te kijken hoe het met hem gaat.

goudvis verzorgen

Goudvis verzorgen: voeren

De goudvis heeft iedere dag wat vissenvoer nodig, ook wel droogvoer genoemd. Nog lekkerder en gezonder is dit af en toe aan te vullen met levend voer. Door de juiste voeding krijgt de goudvis alles binnen dat hij nodig heeft voor een gezond leven. Eet uw vis niet alles op? Haal het restant dan uit het water, zodat het niet vies wordt. Misschien heeft u teveel gegeven, of uw goudvis voelt zich ziek. Lees meer in het artikel ‘Wat eten goudvissen?’

Goudvis verzorgen: vissenkom of aquarium schoonmaken

Net zo belangrijk voor zijn welzijn is het schoonmaken van het aquarium. Wij raden u altijd aan om een aquarium aan te schaffen en geen vissenkom. De vissenkom is te klein voor de goudvis om voldoende zuurstof uit te halen. Ook wordt het snel vies door de uitwerpselen van de vis. Als u gelukkige vissen wilt die lang leven, is een goed ingericht aquarium een mooie start. Waterplanten zorgen voor de noodzakelijke zuurstofvoorziening in het water. Het aquarium dient u regelmatig schoon te maken, een deel van het water moet wekelijks ververst worden. Uw vis zal u dankbaar zijn en daarnaast kijkt u zelf weer naar een fris aquarium. Lees meer over ‘Kost het onderhoud van een aquarium veel tijd?