U bent hier: Praktische tips Vissen Wat eten vissen?

Wat eten vissen?

 

Om te zorgen dat uw (goud)vissen gezond en fit blijven, is goed voer erg belangrijk. Zeker als u weinig ervaring heeft met vissen, kan het voeren een probleem zijn. Vissen kunnen zich namelijk dood eten, dus vooral de hoeveelheid is een kritisch punt. Ook is het een misverstand dat vissen alleen wat vlokken nodig hebben. Net als mensen hebben ze behoefte aan gevarieerd voer. Wij geven u graag een aantal tips en het antwoord op de vraag: wat eten vissen?

wat eten vissen

Wat eten vissen; vissenvoer vlokken voor de goudvis

Als basis is het handig en goed om uw goudvissen vlokkenvoer te geven. Deze vlokken koopt u in de dierenwinkel of online, ze bevatten allerlei plantaardige voedingsstoffen voor de vis. Laat de vlokken pas onder water los, om te voorkomen dat de vissen steeds lucht inslikken bij het eten van de vlokken bij het wateroppervlak. Eten de vissen niet alles op? Haal de restanten dan uit het water met een netje, dan blijft het water langer schoon.

Wat eten vissen; levend voedsel voor de goudvis

De goudvissen hebben naast plantaardige voedingsstoffen ook dierlijk voer nodig. Het is slim om minimaal 1 of 2 keer per week levend (of ingevroren)  voedsel aan de vissen te voeren. Vang bijvoorbeeld kleine spinnetjes in uw huis, of koop in de dierenwinkel:

 

Het is gezond voor uw goudvissen en het maakt ze gelukkig!

Wat eten vissen: groente en fruit

Smakelijk en gezond voor uw goudvissen: verse groente en vers fruit. Het is eigenlijk het gezondste voer voor de goudvis, geef hem daarom dagelijks een portie. Even koken, schillen en in kleine stukjes voeren. Denk aan bijvoorbeeld:

Hoeveel eten goudvissen?

Veel goudvissen krijgen teveel voer. Dit is gevaarlijk, ze ziek worden en kunnen zich zelfs doodeten. Let daarom bij het voeren van uw goudvissen op deze tips:

 

Meer vragen over het voeren van vissen? Of heeft u twijfels over de gezondheid van uw vissen? Neem dan contact op met een dierenarts.