U bent hier: Praktische tips Vogels Welke vogelziekten zijn er zoal?

Gerelateerde informatie

Welke vogelziekten zijn er zoal?

Net als ieder dier kan ook een vogel ziek worden. Als eigenaar kent u uw vogels vaak goed en ziet u misschien dat hij zich niet goed voelt. Het is belangrijk om snel te handelen als u vermoedt dat de vogel ziek is. De meeste vogelsoorten kunnen maar 24 uur zonder voedsel, er moet dus snel een oplossing komen. Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts.

vogelziekten

Vogelziekten en symptomen

Als u signaleert dat uw vogel zich anders gedraagt dan normaal, kan hij een vogelziekte hebben. Het is soms lastig om te zien dat uw vogel zich niet goed voelt. Hij kan diarree hebben, veel slapen (op 2 poten), een dikke buik hebben, zijn vleugels laten hangen, of oppervlakkig ademhalen. Wij hebben de meest voorkomende klachten en vogelziekten voor u op een rijtje gezet.

Wat doen als uw vogel ziek is?

Heeft u meerdere vogels en ziet u bij een van hen symptomen van ziekte? Zorg dan dat u de zieke vogel apart in een kooi zet. Ontsmet de kooi waar hij in zat, net als voerbakje, drinkflesjes en zitstokken. Houd in de gaten hoe de andere vogels zich de dagen erna voelen. Veel vogelziekten zijn besmettelijk. Schakel een dierenarts in om zo snel mogelijk de juiste behandeling op te starten.