U bent hier: Service Nieuws 17 mei: Start van de Week van het huisdier

17 mei: Start van de Week van het huisdier

Week van het huisdierDe Week van het Huisdier, die dit jaar van 17 tot en met 25 mei door het hele land gehouden wordt, staat helemaal in het teken van het voorkomen van impulsaanschaf van huisdieren.
Het LICG (Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren), organisator van de week, vindt het belangrijk dat mensen goed nadenken voor ze een huisdier aanschaffen.

Dieren die overhaast worden aangeschaft moeten soms na een tijdje weer weg. Omdat ze tegenvallen, vanwege allergie, ongewenst gedrag of omdat de tijd ontbreekt. Zonde, vindt ook Zoekdierenarts.nl want als mensen er wat langer bij stil staan en de juiste keuze maken, hebben ze zoveel meer plezier van het dier. Zoekdierenarts.nl vindt ook dat mensen bewust aan een huisdier moeten beginnen en wil daar nog wat extra’s aan toevoegen. Op zaterdag 17 mei starten wij daarom met een leuke Facebookactie om mensen meer bewust te maken wat er zoal bij komt kijken als u een huisdier aanschaft.

Niemand zit er op te wachten om zijn huisdier weg te moeten doen. Elk dier heeft leuke en minder leuke kanten. Pas als men daar vooraf goed over nadenkt, wordt het een succes, voor mens en dier. Waar moet de aankomende huisdierbezitter allemaal aan denken en hoe maakt men de juiste match? Mensen die nieuwsgierig geworden zijn naar wat voor soort huisdier nou echt bij hen zou passen kunnen op de site van het LICG de test ‘Wat voor huisdiermens ben jij’ doen. De uitslag is altijd leuk en voor sommigen misschien wel heel verrassend.

Houd de site en onze Facebookpagina goed in de gaten. Binnenkort melden wij u meer over de actie!

.08-05-2014 15:53
Terug naar nieuwsoverzicht