U bent hier: Service Nieuws Buurtalarm: samen sterk tegen dierenleed.

Buurtalarm: samen sterk tegen dierenleed.

Onschuldige dieren die mishandeld worden en daders die ongestraft doorgaan. Maar ook een dier dat in de sloot ligt en niemand die helpt. Dat stopt snel als het aan Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren ligt. Dankzij een buurtalarm dat ook op smartphones werkt, mobiliseert u snel andere mensen als u iets verdachts ziet. Eén telefoontje is genoeg om de buurt alert te maken.

Het nieuwe systeem is vrijdag 5 september gelanceerd. Het dierenleed preventie alarm werkt simpel:

U ziet iets verdachts
U belt een speciaal telefoonnummer
U spreekt een boodschap in en hangt op
Na een paar minuten krijgen alle aangesloten buren (<3 km) een telefoontje. Ze horen dan uw bericht.

Melding direct horen


Voordeel van het gesproken bericht is volgens Henk Ten Napel, voorzitter Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, dat mensen het direct horen. Berichtjes op de telefoon worden soms pas laat gelezen. Iedere postcode krijgt een eigen telefoonnummer. Meld u aan op www.dierenleedpreventie.nl om mee te doen aan dit initiatief.

Samen staan we sterk


Samen staan we sterk, zeker als uw buren ook meedoen. Niet alleen kunnen daders sneller gepakt worden door het buurtalarm. Door bordjes van het buurtalarm op te hangen zijn voorbijgangers ook alert én schrikt u mensen met slechte bedoelingen hopelijk af.

Burgerwachten en meldkamer


De Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren wil naast dit alarmsysteem burgerwachten inzetten om de buurt te beschermen tegen dierenleed. Ook zoeken zij nog sponsoren om een meldkamer te kunnen betalen. Meldingen van dierenleed worden dan niet alleen verspreid, maar ook met actie opgevolgd.

[Bron: Telegraaf.nl en Zinloosgewelddieren.nl]