U bent hier: Service Nieuws De rui periode van honden begint vroeg dit jaar

De rui periode van honden begint vroeg dit jaar

Een goede vachtverzorging van uw hondOok uw vrolijke viervoeter voelt het vroege voorjaar aan. U zult vast merken dat uw hond dit jaar wat eerder in de rui is dan normaal. Dit komt omdat de temperatuur vrij hoog is voor de tijd van het jaar.

De meeste huisdieren verharen twee keer per jaar. De ruiperiode vindt meestal plaats in het voor- en najaar. De vacht van uw hond maakt zich dan klaar voor de zomer- of de winterperiode. Deze vorm van rui noemen we de blok-rui. Deze rui vorm is de meest voorkomende bij honden.

Als uw hond last heeft van overmatig verharen dan is het normale ritme verstoort. Dit kan komen door het knippen of scheren van de vacht maar ook door het overmatig borstelen. Om de normale ruiperiode van twee keer per jaar terug te krijgen kunt u de vacht van uw hond het beste een tijdje met rust laten. De vacht kan tot rust komen en de ruiperiode kan herstelt worden.

Hoe verzorgt u uw hond tijdens de ruiperiode? Net zoals u dat normaal doet. De vacht van uw hond doet precies wat hij hoort te doen en u kunt hooguit een keer extra stofzuigen. Om de dode en losse haren sneller kwijt te raken kunt u uw hond eventueel een keer in bad doen. Was uw hond wel met geschikte shampoo en föhn de vacht goed droog.

Meer weten over vachtverzorging en de rui? Kijk dan eens op vachtverzorging bij honden of neem contact op met een dierenarts in uw regio.06-03-2014 17:12
Terug naar nieuwsoverzicht