U bent hier: Service Nieuws Dierenbescherming zoekt steun bij hoge werkdruk

Dierenbescherming zoekt steun bij hoge werkdruk

Ook bij de dierenbescherming stijgt de werkdruk steeds meer. De hoeveelheid controles die ze uitvoert is erg gestegen en het valt bijna niet meer op te brengen. Financiële hulp van particulieren is nodig. De Dierenbescherming start daarom een campagne om dit te realiseren.

Waar komt die stijgende werkdruk vandaan? Onder andere door de veranderde werkverdeling sinds de komst van meldpunt '144, red een dier' en de dierenpolitie in 2011. Daarna is het aantal controles van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) met bijna de helft gestegen. Door nieuwe wetgeving komt er nog meer werk bij.

De Dierenbescherming treedt op bij mishandeling of verwaarlozing van dieren. De dierenpolitie schakelt ze in om controles uit te voeren bij huisdieren, maar ook paarden en pony’s. Dit werk is arbeidsintensief, afgelopen jaar werden ruim 20.000 dieren gecontroleerd. “Hierdoor verbetert in 70 procent wel de situatie van het dier dat wegkwijnt, pijn lijdt of te weinig eten of drinken heeft, zonder dat deze bij de eigenaar hoeft te worden weggehaald”, stelt de organisatie. De dierenbeschermers willen ook meer inzetten op preventie.

Door op tv en internet een campagne te lanceren, wil de Dierenbescherming financiën werven. Een kind op een afgesloten balkon of een modderig veldje wordt getoond. “Als dit een kind overkomt, vinden we dat niet normaal. Voor veel dieren is dit helaas dagelijkse realiteit.”

[Bron: Telegraaf.nl]25-09-2014 11:30
Terug naar nieuwsoverzicht