U bent hier: Service Nieuws Een aangenaam winterverblijf voor uw konijn

Een aangenaam winterverblijf voor uw konijn

Vaak wordt vergeten dat tamme konijnen minder sterk zijn dan wilde. Het is daarom belangrijk dat uw konijn in de winter in een goed geïsoleerd en warm hok verblijft als u het buiten heeft staan. We geven enkele tips:

Wat is een geschikt hok voor uw konijn?

Om te voorkomen dat uw konijn ziek wordt in de winter raden wij een buitenhok op poten aan. Een hok op de grond is in de winter te koud voor het konijn. Let erop dat het hok goed geïsoleerd is, dikke wanden heeft en niet tocht. Er moet natuurlijk wel voldoende lucht naar binnen kunnen maar geen regen of sneeuw. Bij extra kou kunt u isolatie in de vorm van een deken of ander materiaal aanbrengen. Zorg er wel voor dat het konijn niet aan het isolatiemateriaal kan knabbelen. Natuurlijk legt u ook extra stro en zaagsel in het hok zodat het konijn lekker kan wegkruipen.

Moet uw konijn ander voer in de winter?

U kunt uw konijn hetzelfde voedsel geven maar zorg wel dat hij voldoende heeft. Hou in de gaten dat het voedsel en het water van uw konijn niet bevriezen. Door bevroren voedsel te eten of bevroren water te drinken kan het konijn ziek worden. Verder is het belangrijk dat het dier extra groente en fruit krijgt.

Wanneer moet u uw konijn naar binnen halen?

Normaal gesproken kunt u het konijn buiten laten staan. Als het dier ziek is is het verstandig om het binnen te halen. Zet uw konijn op een koele, tochtvrije plek in huis, dus nooit in de buurt van een verwarming. Het konijn kan pas weer naar buiten als het temperatuursverschil in huis en buiten maar een paar graden is. Van grote temperatuursverschillen kan uw konijn nl. ziek worden.17-01-2014 14:57
Terug naar nieuwsoverzicht