U bent hier: Service Nieuws Hond sterft in auto tijdens dierentuinbezoek

Hond sterft in auto tijdens dierentuinbezoek

Een hond van een Duits gezien, stierf gisteren  in een auto, die geparkeerd stond in de buurt van Wildlands. De eigenaren waren in het dierenpark.

"Volgens de eigenaren zou het dier maar een uur in de auto hebben gezeten, desondanks loopt de temperatuur in de auto met deze warmte met gemak op tot een graad of 49 binnen een uur", laat een medewerker van de Dierenambulance Zuidoost-Drenthe weten.

De eigenaren zouden helemaal in paniek zijn geweest. Toen ze terugkwamen bij de auto, vonden ze de dode hond. Ze haalden hem eruit en een omstander belde de Dierenambulance. Maar de hulp kwam te laat.

Onwetendheid
Het gezin uit Duitsland handelde volgens de Dierenambulance uit pure onwetendheid. "Het dier is een verschrikkelijke dood gestorven en daarom willen wij met klem aan iedereen meegeven om nooit een dier in de auto te laten." Ook met een raampje open of met een bakje water is het onverantwoord een hond in de auto te laten zitten.

Er is melding gemaakt van het incident in Emmen bij de politie. Welke gevolgen dit kan hebben voor de eigenaar, kon de politie vanochtend niet zeggen. De Dierenambulance heeft volgende week een gesprek met de beheerder van het parkeerterrein bij Wildlands, om er meer controles te gaan houden.

[Bron: RTVdrenthe.nl]22-08-2016 12:26
Terug naar nieuwsoverzicht