U bent hier: Service Nieuws Honden steeds vaker mee op wintersport

Honden steeds vaker mee op wintersport

Honden en wintersport

Steeds vaker besluiten fervent wintersporters om hun hond mee te nemen naar de piste. Een hond kan prima tegen kou en sneeuw maar er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten. De wintersport kan namelijk ook gevaarlijk zijn voor uw trouwe viervoeter.

Uw hond meenemen op wintersport is natuurlijk leuk, u hoeft geen oppas te vinden en u kunt gezellig samen zijn. Maar waar moet u nou op letten tijdens de vakantie? Afgezien van praktische zaken zoals een diervriendelijk hotel en het toelaten van honden op de piste liggen lichamelijke ongemakken op de loer.

Voorkom ijsvorming

Honden met lange haren hebben snel last van ijsvorming tussen hun tenen. Het sneeuw hoopt zich op in de lange haren waardoor uw hond pijn krijgt tijdens het lopen. Om dit te voorkomen kunt u de haren kort knippen voordat u op vakantie gaat. Bij een lange wandeling kunt u uw hond het beste schoentjes aandoen zodat ijsvorming niet mogelijk is.

Wintervoeten en bevroren oren

Naast ijsvorming zijn ook ‘wintervoeten’ en bevriezing van de oren ongemakken die veel voorkomen tijdens een wintersport vakantie. Uw hond kan wintervoeten krijgen door het te snel opwarmen van koude poten. De kussens en poten gaan jeuken en prikken. Ook kunnen ze rood worden. Door geleidelijk opwarmen van de poten kunt u wintervoeten voorkomen. Naast de poten zijn vooral de oren gevoelige organen. Deze zijn gevoelig voor bevriezing door sneeuw. Droog de oren van uw hond altijd zorgvuldig af wanneer u weer een warme ruimte in gaat.

Gezond genoeg

Voordat u uw hond meeneemt op wintersport vakantie kunt u een dierenarts om advies vragen. Laat uw hond eventueel nakijken door de dierenarts zodat u zeker weet dat hij gezond genoeg is voor een wintersportvakantie.22-01-2013 22:11
Terug naar nieuwsoverzicht