U bent hier: Service Nieuws Hooikoorts bij dieren

Hooikoorts bij dieren

Hooikoorts bij hondenHeeft uw huisdier in het voorjaar of de zomer extra vaak last van oog-, huid of ademhalingsklachten? Dan kan uw huisdier overgevoelig zijn voor pollen. Net als mensen kunnen huisdieren allergisch zijn voor mijtsoorten en huidschilfers van andere dieren maar meestal is stuifmeel de boosdoener. Dit betekent dat uw dier hooikoorts heeft.

Het stuifmeel dat in het voorjaar en de zomer door de lucht zweeft, wordt ook wel pollen genoemd. Wanneer uw huisdier hooikoorts heeft dan betekent dit dat hij allergisch is voor de pollen in de lucht. Deze allergische reactie kan op verschillende manieren tot uiting komen. Zo kan uw huisdier last hebben van ademhalingsproblemen, vacht- of huidproblemen.

Krabben, schuren of bijten

Als uw dier elk voorjaar of zomer gezondheidsklachten heeft, dan is de kans groot dat hij hooikoorts heeft. Een huisdier kan jeuk ontwikkelen en hierdoor gaan krabben, schuren of bijten. Ook kunnen er rode plekken of huidontstekingen ontstaan. Naast de huidklachten zijn ademhalingsproblemen en oog irritaties veel voorkomende gevolgen van hooikoorts.

Hooikoorts is goed te behandelen

Hooikoortsklachten zijn meestal goed te behandelen. Een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio kan u hier in adviseren en eventueel medicijnen voorschrijven.

Wilt u meer weten over allergische reacties bij uw huisdier?
Kijk dan ook eens op:01-05-2014 08:15
Terug naar nieuwsoverzicht