U bent hier: Service Nieuws Hot or not? Nagels lakken van je hond of kat...

Hot or not? Nagels lakken van je hond of kat...

Dat je je hond kunt laten knippen, fohnen en vertroetelen is niks nieuws. Maar heb jij al eens gehoord van de 'peticure' voor je hond of kat? Oftewel: zijn nagels lakken of nepnagels opdoen.

Sommige eigenaren gaan heel ver om te matchen met hun huisdier. Instagram staat vol met foto's van trotse eigenaren die de nagels van hun huisdier hebben laten doen. 

Er is zelfs een speciale salon in San Diego, gespecialiseerd is in het verzorgen van de nagels van honden. Het is vergelijkbaar met een beautybehandeling voor mensen. Zelf doen kan ook: op Amazon bestel je bijvoorbeeld nagellak speciaal voor honden. Ook zijn er speciale opplaknagels voor katten. Die zijn ooit bedacht als bescherming voor de meubels en gordijnen van de eigenaren, maar worden ook als mode-accesoire ingezet. 

Of deze trend over kan waaien naar Nederland? Gerda Ruijs van Trimsalon Lunetten heeft nog geen klanten gehad die ernaar gevraagd hebben. "Het is wassen, knippen, beetje model erin. En dat is het ook wel", zegt ze. 

"Ik geloof niet dat een pedicure voor huisdieren in Nederland erg hip kan worden. Wij vinden onszelf snel voor joker lopen met zoiets." Ook denkt Ruijs dat veel Nederlanders het toch te veel zouden zien als dierenmishandeling. "Het is een hond, en moet gewoon een hond blijven."

Bron: RTLnieuws.nl18-09-2017 13:13
Terug naar nieuwsoverzicht