U bent hier: Service Nieuws Huisdier mee op vakantie; checklist

Huisdier mee op vakantie; checklist

Check uw huisdier voor een buitenlandreisMet de vakantie voor de deur denken veel mensen aan de camping, het strand en een heerlijke bungalow in Frankrijk. Als u op vakantie gaat, is het verstandig om uw vakantie-uitrusting eens aan een grondige check te onderwerpen. Zijn de banden van uw caravan nog in orde? Is uw tent niet lek en bevallen de wandelschoenen nog? Niet alleen uw spullen verdienen een check voor vertrek maar ook uw huisdier.

Neemt u uw huisdier mee op vakantie? Zorg dan ook voor een vakantiecheck bij uw huisdier. Wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland dan weten de meeste mensen wel dat een huisdier verplicht gechipt moet zijn en een inenting tegen Rabiës moet hebben gehad. Deze gegevens worden opgeslagen in een dierenpaspoort. Zorg ervoor dat uw huisdier drie weken voor vertrek ingeënt is.

Preventief behandelen

Het merendeel van de Nederlanders weet niet dat huisdieren steeds meer ziekten en parasieten oplopen in het buitenland. U kunt uw huisdier preventief laten behandelen tegen deze ongemakken. Parasieten en ziekten uit het buitenland kunnen gevaarlijk zijn voor uw huisdier maar ook voor u en uw gezin. Deze ziekten zijn vaak op mensen overdraagbaar.

Teken en wormen

Parasieten die in het buitenland ziekten met zich meebrengen zijn onder andere teken. Natuurlijk zorgt de teek ook in ons land voor overlast. De ziekten die uw huisdier in het buitenland op kan lopen verschillen echter wel van die hier in Nederland. Zo kan uw huisdier Ehrlichiose of Leishmana oplopen. Ook kunnen wormen en ander ongedierte tot ernstig zieke huisdieren leiden.

Uw huisdier mee naar het buitenland? Vraag uw dierenarts om advies

Als u uw vakantiebestemming weet, kunt u uw dierenarts vragen welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen. Hij kan u informeren over preventieve behandelingen en nacontroles. Neem op tijd cotact op met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. 01-07-2013 15:22
Terug naar nieuwsoverzicht