U bent hier: Service Nieuws Internationale dag van de dierenarts

Internationale dag van de dierenarts


Hij staat weer voor de deur: de internationale dag van de dierenarts. Iedere laatste zaterdag van april is het de internationale dag van de dierenarts. De World Veterinairy Association (WVA), organisator van deze dag, vindt dat dierenartsen één dag per jaar in het zonnetje gezet moeten worden. Dierenartsen over de hele wereld leveren namelijk een grote bijdrage aan het dierenwelzijn.

Tijdens de internationale dag voor de dierenartsen komen alle dierenartsen vanuit de wereld bij elkaar. Er wordt elk jaar een belangrijk thema besproken zoals het thema hondsdolheid in 2011. De WVA bedenkt ieder jaar een nieuw thema voor de internationale dag van de dierenarts. Voor 2013 is dat ‘antimicrobische weerstand’. Tijdens deze dag wordt er dus aandacht besteed aan het belang van vaccinaties, maar ook aan het gevaar voor weerstand tegen de vaccinaties. Door verkeerd te vaccineren kunnen dieren weerstand opbouwen tegen de middelen. Hierdoor wordt de werking verkleind.  

Vaccinatie van allerlei dieren is belangrijk voor zowel dier als mens. Zo worden zogenaamde zoönosen bestreden. Zoönosen zijn ziekten die van dier naar mens kunnen worden overgedragen. Dierenartsen kunnen, door de juiste vaccinaties en de juiste vaccinatie methode, zorgen voor vermindering van zoönosen. Op de internationale dag van de dierenarts wordt dit onderwerp uitgebreid besproken en krijgen dierenartsen de kans om hier van te leren.

 25-05-2013 15:42
Terug naar nieuwsoverzicht