U bent hier: Service Nieuws Maand van de gebitscontrole

Maand van de gebitscontrole

Gebitsproblemen behoren tot de meest voorkomende aandoeningen bij honden en katten. In de maand februari wordt hier extra aandacht aan besteed. Zo’n 900 dierenartsenpraktijken doen mee aan de actie door bijvoorbeeld korting te geven op een gebitscontrole.

Een verwaarloosd gebit kan ernstige problemen veroorzaken bij uw huisdier. Tandsteen, pijn en zelfs het uitvallen van tanden kan een gevolg zijn van een slechte gebitsverzorging. Het voorkomen van gebitsproblemen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Door de tanden en het tandvlees van uw huisdier goed te verzorgen kunt u klachten voorkomen.

Tanden poetsen

Wat kunt u zelf doen tegen gebitsproblemen bij uw huisdier? Het is belangrijk dat u de tanden van uw huisdier poetst. Hiervoor kunt u speciale tandenborstels en tandpasta krijgen. Ook de brokken of het natvoer dat u uw hond of kat geeft, heeft invloed op de staat van het gebit. U kunt uw dierenarts altijd vragen om advies.  

Gebitscontrole.nl

Wilt u meer weten over de gebitscontrole maand? Of wilt u tandenpoetsinstructies voor uw huisdier? Kijk dan op de speciaal ontwikkelde website: www.gebitscontrole.nl  of maak direct een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt.05-02-2013 22:17
Terug naar nieuwsoverzicht