U bent hier: Service Nieuws Mee op vakantie of toch thuisblijven?

Mee op vakantie of toch thuisblijven?

De vakanties zijn weer in aantocht en veel mensen hebben hun zonvakantie al geboekt. Maar wat gebeurt er met uw huisdier? Gaat uw hond of kat naar een pension of passen uw buren een weekje op? Natuurlijk kunt u ook besluiten om uw huisdier mee te nemen op vakantie. Veel baasjes denken te laat aan de opvang voor hun huisdier waardoor lastminute stress ontstaat.

Boekt u uw zomervakantie al? Beslis dan meteen of uw huisdier thuis blijft of mee gaat op vakantie. Als u besluit om uw huisdier thuis te laten dan kunt u beter direct een opvangadres regelen. Het dierenpension stelt vaak eisen aan uw huisdier zoals inentingen en een dierenpaspoort. Zo moet een hond ingeënt zijn tegen het Parvo virus en de hondenziekte en katten moeten inentingen voor de niesziekte en kattenziekte krijgen.

Naast deze standaard vaccinaties kan een pension extra eisen stellen aan uw huisdier. Sommige pensions willen dat de dieren gechipt of getatoeëerd zijn. Ook kan ongediertebestrijding tot één van de eisen horen.

Dierenpaspoort en inentingen

Neemt u uw huisdier mee op vakantie? Dan moet u op de hoogte zijn van invoereisen van uw vakantieland. Een dierenpaspoort en bepaalde inentingen zijn verplicht. Voldoet uw huisdier niet aan de gestelde eisen dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Uw huisdier mag niet mee, wordt in dure quarantaine gezet of in het ergste geval laten ze hem zelfs inslapen. Exotische vakantielanden kennen zichzelf dit recht soms toe.

Meer informatie over dieren en vakantie

Door uw vakantie en dat van uw huisdier op tijd te regelen voorkomt u vervelende verrassingen. Kijk voor meer informatie over dieren en vakantie op: http://www.licg.nl/x1/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/vakantie-uw-dier-blijft-thuis.html.

 19-06-2013 15:46
Terug naar nieuwsoverzicht