U bent hier: Service Nieuws Minder huisdieren in Nederland

Minder huisdieren in Nederland

Het aantal huisdieren dat in Nederland rondloopt, neemt steeds meer af. Dat blijkt uit een onderzoek van de HAS Hoogeschool in Den Bosch. Met oog op de toenemende maatschappelijke discussies op het gebied van dierenwelzijn is dit toch opmerkelijk.

 

In 2006 werden er in Nederland nog 34,5 miljoen gezelschapsdieren gehouden. Uit het onderzoek (2011) van de HAS Hoogeschool blijkt dit er tegenwoordig nog maar 29,6 miljoen te zijn. Een groot verschil, maar huisdieren zijn nog steeds populair in Nederland. Maar liefst 3 op de 5 gezinnen heeft een huisdier.

Maar waar komt dan die daling vandaan? Het Eindhovens Dagblad (ED) meldt dat juist het aantal dieren per gezin is afgenomen. Gezinnen besluiten steeds vaker om maar één huisdier te houden in plaats van meerdere dieren. Vooral de aantallen honden, katten, vogels en vissen nemen af.

 

Op dit moment zijn er in Nederland nog 2,9 miljoen katten, wat er vierhonderdduizend minder zijn dan in 2006. Ook is er een daling te zien in het aantal honden. Dat zijn er tegenwoordig nog maar 1,5 miljoen. In 2006 liepen er nog 1,8 miljoen honden rond in onze huishoudens.03-10-2012 20:53
Terug naar nieuwsoverzicht