U bent hier: Service Nieuws Najaar zorgt voor ruiperiode

Najaar zorgt voor ruiperiode

Met de komst van het najaar kunnen we als dierenbezitters ook haaruitval weer verwelkomen. In het najaar verandert de vacht van veel dieren van zomer- naar wintervacht. Dit betekent extra stofzuigen in huis. Uw huisdier heeft zelf geen last van de ruiperiode.

Als huisdiereigenaar kunt u de vacht van uw huisdier meestal het beste met rust laten tijdens de ruiperiode. Het ruiproces is een natuurlijk proces voor uw hond. Het enige dat u kunt doen, is uw huisdier een keer in bad doen zodat de losse haren sneller loslaten. Was uw hond met een speciale hondenshampoo, laat deze goed intrekken zodat de dode en bijna dode haren losweken. Vervolgens kunt u de vacht van uw hond het beste föhnen en borstelen met een hondenborstel.

Extra verharen

De ruiperiode verloopt niet bij ieder huisdier zoals het zou moeten. Normaal gesproken verharen dieren tweemaal per jaar. In het najaar en het voorjaar. Als uw huisdier veel binnen zit kan het zijn dat de ruiperiode verstoord is. Dit kan extra verharen betekenen. Ook kunnen veel bezoekjes aan een trimsalon of overmatig borstelen zorgen voor onregelmatige rui van uw huisdier.

Juiste vachtverzorging

Wilt u zeker weten dat u de vacht van uw huisdier op de juiste manier verzorgt? Of heeft u vragen over vachtproblemen? Vraag dan advies aan een dierenarts bij u in de buurt of kijk op vachtproblemen bij de hond. Professionals weten wat het beste is voor uw huisdier.21-09-2013 15:49
Terug naar nieuwsoverzicht