U bent hier: Service Nieuws Pimp uw huisdier: ophef in Rusland

Pimp uw huisdier: ophef in Rusland

Voor Russen die hun huisdier maar saai vinden is er een oplossing. Daria Gotz tovert in haar ‘kapsalon’ eenvoudige katten om tot groene draken. Van een hond maakt ze graag een vrolijke bij. Maar haar verfkunsten zorgen voor veel ontzet bij dierenliefhebbers.

De verf die ze gebruikt is naar eigen zeggen niet schadelijk voor de diertjes. Gotz zegt zelfs dat het een gezond effect op de vacht van het dier heeft.

De Britse dierenbescherming reageert ontzet. 'Dit kan mogelijk fatale gevolgen hebben', aldus een woordvoerder in de Daily Mail. 'Huisdieren kunnen tijdens het proces doodgaan van de stress. Katten zijn daarnaast zeer kieskeurige wezens, die geen vreemde substantie op hun vacht verdragen. Ze zullen er alles aan doen om zichzelf schoon te maken, op die manier zouden ze dat spul ook kunnen inslikken. Huisdieren zijn intelligente levende wezens met gevoelens, we mogen hen niet als gebruiksaccessoire beschouwen.'


Dierenbescherming reageert vol afschuw

Op Facebook reageren mensen vol afschuw. 'Dierenmishandeling' en 'Wat een idioterie', klinkt het. Ook Stichting Stop Dierenleed Nederland is niet te spreken over de kapsalon. 'Wáárom?', schrijft de stichting op Twitter.

Tja, waarom zou iemand dit met zijn kat of hond willen doen? Ekaterina Aidimirova is klant van de salon en legt dit graag uit. 'Mijn hond Bettie zag er maar saai uit, vandaar dat we haar omgetoverd hebben tot een bij. Nu zit er tenminste kleur in.' De kleurstof blijft naar verluidt een aantal maanden op de vacht zitten.

[Bron: www.ad.nl]23-09-2014 10:19
Terug naar nieuwsoverzicht