U bent hier: Service Nieuws Ratje tweede leven dankzij propellers

Ratje tweede leven dankzij propellers

Wereldnieuws is het inmiddels: de tot ‘drone’ omgebouwde rat van Pepijn Bruins uit Ede. De 14-jarige jongen wilde geen afscheid nemen van zijn Ratjetoe nadat hij was ingeslapen. En dus bedacht hij iets om zijn vriend bij zich te houden.

Op afstand bestuurbaar en met 4 propellers

De jongen schakelde de hulp in van de uitvinders Arjen Beltman en Bart Jansen. Zij bouwden al eens eerder een kat om tot drone: de 'catcopter'. Ratjetoe kreeg vier propellers, twee vooraan en twee aan de staart en is nu op afstand bestuurbaar.

Tegen de Daily Mail zegt Pepijn dat hij erg verdrietig was toen hij te horen kreeg dat hij zijn rat moest laten inslapen: "Ik hield heel veel van hem. Hij wilde altijd knuffelen, over mijn kleding rennen en zich daar verstoppen."

Ratjetoe is wereldnieuws

En zo werd Ratjetoe wereldnieuws. Het Youtube filmpje gaat de hele wereld over, iedereen kan de omgebouwde rat rondjes door de tuin zien vliegen. Onder andere Amerikaanse, Engelse en Belgische media besteden er aandacht aan. Beltman en Jansen bouwden niet alleen een kat en een rat, maar ook een haai en struisvogel om tot vliegend object.

[Bron: Telegraaf.nl]16-09-2014 15:29
Terug naar nieuwsoverzicht