U bent hier: Service Nieuws Romeo en Juliet van dierenland onafscheidelijk

Romeo en Juliet van dierenland onafscheidelijk

Ze zwierven jarenlang samen op straat, maar eind september werden ze gered door een dierenopvang in Californië. Kat Romeo en hond Juliet bleken echter onafscheidelijk te zijn. Het asiel besloot uiteindelijk dan ook dat ze alleen als setje geadopteerd konden worden.

Knuffelend gevonden

Een voorbijganger merkte de twee dieren op "knuffelend onder een auto", vertelt dierenopvangmedewerker Amanda Mills aan ABC News. Normaal gesproken leven katten en honden in aparte delen van het dierenopvangcentrum. 

Romeo en Juliet kregen al gauw last van liefdesverdriet na de scheiding. "Romeo werd ziek en erg depressief. Hij at niet, was lusteloos en wilde niet spelen. Zelfs de staat van zijn vacht ging achteruit'', vertelt Mills.

Samen en weer gelukkig

Het asiel besloot wat spullen te verplaatsen om zo een speciale ruimte voor Romeo en Juliet te creëren. ,,Ze moesten gewoon bij elkaar zijn'', gaat Mills verder. "Op het moment dat Romeo Juliet weer zag, leefde hij gelijk op. Hij speelde en at weer.'' 

Het asiel hoopt dat een familie de dieren als duo wil adopteren. "We hebben weleens twee honden en twee katten gehad die aan elkaar gehecht waren, maar dit is vrij uniek. Ze zijn erg aan elkaar gehecht."

nieuwsbericht kat hond

Foto: Chula Vista Animal Care Facility

[Bron: AD.nl]17-10-2016 10:39
Terug naar nieuwsoverzicht