U bent hier: Service Nieuws Samen Woonzorggroep vindt huisdieren belangrijk

Samen Woonzorggroep vindt huisdieren belangrijk

Het houden van huisdieren heeft een positief effect op de gezondheid van ouderen. Dit is de conclusie uit een recent onderzoek van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG). Noordkop Nieuws meldt dat ook de verzorgingshuizen van Samen Woonzorggroep  het hier mee eens zijn. De zorg voor de meeste huisdieren die in instellingen leven, blijkt echter wel onder de maat.

 
Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer drie kwart van de zorginstellingen tegenwoordig huisdieren toelaten. Dat geldt ook voor Samen Woonzorggroep, maar de organisatie vindt wel dat de zorg van de huisdieren goed geregeld moet zijn. Daarom tekenen de bewoners met een huisdier een overeenkomst. Daarin staat vermeld wie de kattenbak verschoont of wie de hond uitlaat.

 
Ouderen hebben baat bij het houden van een huisdier. Het vermindert de eenzaamheid en houdt mensen langer alert. Samen Woonzorggroep vindt het belangrijk dat de bewoners zich thuis voelen. Het houden van een huisdier kan hier aan bijdragen. De zorg voor de huisdieren ligt meestal geheel bij de eigenaar. Maar een ouder wordend baasje kan de situatie soms niet meer goed inschatten. De hygiëne van het huisdier verslechtert en dit kan gezondheidsproblemen opleveren voor zowel het huisdier als de eigenaar.

 
Het LICG geeft aan dat een goed huisdierenbeleid problemen kan. Door voorbereid te zijn middels een overeenkomst of een contract weet iedereen waar de verantwoordelijkheden liggen. Ook raadt het LICG aan om controles uit te laten voeren door externe dierenverzorgers. Deze mensen kunnen de bewoners helpen met de verzorging en de huisdieren controleren. Zorginstellingen die het huisdierenbeleid aan willen passen kunnen voor tips en adviezen naar de website van het LICG gaan.22-10-2012 20:55
Terug naar nieuwsoverzicht