U bent hier: Service Nieuws Veel honden van vechtras in asielen

Veel honden van vechtras in asielen

De Nederlandse asiels zitten overvol met honden van vechtrassen. Gemiddeld is meer dan de helft van deze honden van een vechtras. In sommige steden, zoals Rotterdam, zijn het er zelfs nog meer. 

Hoe dit komt? De Dierenbescherming legt uit dat deze rassen erg populair zijn, terwijl de meeste mensen zich niet realiseren dat zo'n hond meer aandacht en opvoeding nodig heeft dan andere rassen.

"Mensen onderschatten het werk dat in de opvoeding gaat zitten. Deze honden hebben meer beweging nodig en een grondige opvoeding. Als de hond dat niet krijgt, kan het uit de hand lopen", zegt woordvoerder Dick Nachtegaal van de Dierenbescherming Nederland.

De Dierenbescherming pleit voor de invoering van een verplichte bekwaamheidstest voor toekomstige eigenaren van een vechthond. "In de asiels van de Dierenbescherming wordt dat al lang gedaan. Wij gaan eerst in gesprek met de mensen en laten ze een vragenlijst invullen. Op basis daarvan gaan we op zoek naar een geschikte hond."

De 'vechthonden' die nu in het asiel zitten, krijgen extra aandacht en indien nodig heropvoeding door een gedragstherapeut. Zo kunnen ze uiteindelijk alsnog geplaatst worden bij een nieuw baasje.

[Bron: Nos.nl]

 22-08-2016 12:17
Terug naar nieuwsoverzicht