U bent hier: Service Nieuws Voorjaar zorgt voor ruiperiode bij de meeste honden

Voorjaar zorgt voor ruiperiode bij de meeste honden

De meeste huisdieren verharen twee keer per jaar. De ruiperiode vindt meestal plaats in het voor- en najaar. De vacht van uw hond maakt zich dan klaar voor de zomer- of de winterperiode. Deze vorm van rui noemen we de blok-rui. Deze rui vorm is de meest voorkomende bij honden.

Als uw hond last heeft van overmatig verharen dan is het normale ritme verstoort. Dit kan komen door het knippen of scheren van de vacht maar ook door het overmatig borstelen. Om de normale ruiperiode van twee keer per jaar terug te krijgen kunt u de vacht van uw hond het beste een tijdje met rust laten. De vacht kan tot rust komen en de ruiperiode kan herstelt worden.

Hoe verzorgt u uw hond tijdens de ruiperiode? Net zoals u dat normaal doet. De vacht van uw hond doet precies wat hij hoort te doen en u kunt hooguit een keer extra stofzuigen. Om de dode en losse haren sneller kwijt te raken kunt u uw hond eventueel een keer in bad doen. Was uw hond wel met geschikte shampoo en föhn de vacht goed droog.

Meer weten over vachtverzorging en de rui? Kijk dan eens op vachtverzorging bij honden of neem contact op met een dierenarts.21-03-2013 22:24
Terug naar nieuwsoverzicht