U bent hier: Service Nieuws Vrouwen verkiezen hond boven partner

Vrouwen verkiezen hond boven partner

De gemiddelde Nederlandse vrouw wordt liever begroet door haar hond dan door haar partner. Dit meldt de Telegraaf. De viervoeter heeft een prominente plek ingenomen in veel Nederlandse huishoudens. Intratuin heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen partners en tussen de gezinsleden en hun honden.

 

Een hond is een trouw huisdier en veroordeelt je niet. Hij begroet je wanneer je thuiskomt en is er altijd. Vrouwen schijnen hierdoor liever door hun hond begroet  te worden dan door hun partner. Intratuin deed onderzoek onder 1151 mensen. Hieruit blijkt dat Nederlanders gemiddeld net zo veel van hun partner houden als van hun hond. Vrouwen geven hun relatie met hun partner gemiddeld een 8.7, terwijl de relatie met hun viervoeter maar liefst een 9 scoort. Mannen kijken hier anders tegenaan. Zij geven toch de voorkeur aan de relatie met hun partner. De relatie met de hun partner geven zij een 8.9, de relatie met de hond volgt met een respectabele 8.6.

 

Ook wordt in het onderzoek aangetoond dat maar liefst zes op de tien hondenbezitters hun hond mede hebben aangeschaft voor de kinderen. Driekwart van de dierenbezitters heeft het huisdier voor zichzelf aangeschaft. Vrouwen doen dit vaker dan mannen. 42% van de mannen geeft aan dat zij een huisdier cadeau gegeven hebben aan hun partner terwijl 79% van de vrouwen een huisdier voor zichzelf kocht. 
Mannen zijn in het algemeen dus minder gehecht aan hun huisdier. Ze (24%) geven zelfs aan dat ze hun huisdier alleen aangeschaft hebben omdat de partner dit graag wilde.03-10-2012 20:56
Terug naar nieuwsoverzicht