U bent hier: Service Nieuws Winter? Tips voor uw huisdier!

Winter? Tips voor uw huisdier!

Wintertips voor uw huisdier

 

 

 

 

Sneeuw

Het is volop winter, er ligt sneeuw en de straten worden gestrooid met pekel. Om te voorkomen dat er irritatie ontstaat tussen de tenen of zich ijsklompjes vormen tijdens een wandeling door de sneeuw kunt u, voor u naar buiten gaat vaseline tussen de tenen van uw hond aanbrengen. Spoel bij thuiskomst de ondervoeten van uw hond met lauw water. Dit voorkomt zoutresten op de huid en irritatie. Laat uw hond ook niet volop sneeuw eten, dit veroorzaakt maagdarmproblemen en dat wilt u als eigenaar natuurlijk liever voorkomen!

Vlooien

U denkt vast, vlooien? Dat is toch een probleem in de zomer? Vlooien kunnen het hele jaar door op uw hond of kat aanwezig zijn. Ook in de winter overleven vlooien moeiteloos in de warme vacht van uw dier. Vlooieneitjes en larven ontwikkelen zich binnen bij de centrale verwarming in een aantal weken tot volwassen vlooien. Hoe kunt u nagaan of uw dier vlooien heeft? Kam uw dier wekelijks met een vlooienkam. Vindt u zwarte korreltjes in de kam, leg deze dan op wit papier of een tissue. Doe er een druppel water op. Verkleuren de korreltjes rood ,dan is het vlooienpoep. Behandel uw dier dan direct tegen vlooien en stofzuig dagelijks om herinfectie vanuit huis te voorkomen. Honden en katten kunnen ook allergisch zijn voor het speeksel van vlooien. Uw dier heeft dan erge jeuk en rode uitslag bij de staartbasis en in de liezen. Ziet u deze verschijnselen bij uw dier? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Gewrichten

Het is koud, kil en nat buiten. Hierdoor kunnen oudere honden of katten meer last krijgen van hun gewrichten. Geef uw dier binnen een warme en zachte ligplek. En zorg ervoor dat ook uw oudere huisdieren regelmatig bewegen! Maak met u hond regelmatig kleine wandelingen. Zo houdt u de gewrichten warm en soepel. U kunt de gewrichten verder ondersteunen met voedingssupplementen (glucosamine en chondroïtinesulfaat) of speciale voeding. Heeft uw dier moeite met bewegen? Geeft hij pijn aan door hijgen en onrust? Neem dan contact op met uw dierenarts. Konijnen en cavia’s Is uw konijn of cavia gewend buiten te leven, dan kan hij ook bij vorst buiten blijven. Zorg wel voor een regen- en winddicht nachthok liefst een stuk boven de grond en vul dit met extra veel stro. Stro heeft een betere isolerende werking dan hooi of ander strooisel. Gebruik zoveel stro dat uw dier er warm onder kan kruipen. Controleer natuurlijk ook minimaal 2 x per dag of het drinkwater niet bevroren is!

Wist u dat…….?17-01-2014 14:00
Terug naar nieuwsoverzicht