U bent hier: Service Nieuws Zeldzame vogels gestolen uit Avifauna

Zeldzame vogels gestolen uit Avifauna

Een zware dag was het voor verzorgers van het vogelpark. Blij dat 14 van de 36 vermiste vogels werden teruggevonden. Maar ontdaan door de toestand waarin ze zich bevonden. Avifauna mist nog steeds 19 van haar vogels. In de nacht van 15 op 16 september namen dieven maar liefst 36 zeldzame vogels mee. Inmiddels zijn 17 vogels weer terecht. De meeste vogels werden teruggevonden in een schuur, onder erbarmelijke omstandigheden. Van de anderen ontbreekt elk spoort.

Voor Avifauna betekent dit een grote schadepost, ook ligt een groot deel van het fokprogramma stil. De vogels worden altijd erg goed verzorgd. Samen zijn ze maar liefst 100.000 euro waard. Stelletjes die al jaren samenleven zijn uit elkaar gerukt. Het park wil de vogels graag terugvinden.

De daders zijn heel gericht het park door gegaan tijdens hun nachtelijke bezoek. Waarschijnlijk zijn ze ook op vooronderzoek uitgegaan. De politie denkt dat de vogels aangeboden worden in de illegale dierenhandel. De vogels hebben echter een speciale verzorging nodig en zijn moeilijk te verhandelen. Het motief blijft dus nog gissen.

Een aantal van de gevonden vogels was er slecht aan toe. Een van de vogels is helaas overleden. De politie wil de vogels dan ook graag zo snel mogelijk terugvinden. Alle vogels zijn gechipt en hebben een ring. De foto’s van de vermiste vogels zijn inmiddels vrijgegeven.

Avifauna geeft een beloning van 5000 euro voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak. Er zijn nog verdachten aangehouden in deze zaak.

[Bron: AD.nl en Omroepwest.nl]22-10-2014 09:49
Terug naar nieuwsoverzicht