U bent hier: Service Nieuws Zieke huisdieren belanden steeds vaker in een asiel

Zieke huisdieren belanden steeds vaker in een asiel

Steeds vaker worden zieke huisdieren bij een asiel gedumpt. RTL nieuws meldt dat veel eigenaren van huisdieren de rekeningen van de dierenarts maar moeilijk kunnen betalen. Het gevolg is dat de dierenasiels vol raken met zieke huisdieren.

 

Het bezoeken van verschillende dierenasiels leert al gauw dat steeds meer mensen hun zieke huisdier naar een dierenasiel brengen. Deze mensen geven vaak als reden op dat ze de kosten voor een dierenarts niet kunnen betalen. Ook bij de Dierenbescherming is dit probleem bekend. Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, vertelt: “Blijkbaar zijn de extra kosten van een dierenarts nou net de druppel waardoor mensen besluiten om afstand te doen van hun huisdier”.  

 

De dierenasiels hebben al geruime tijd moeite om hun hoofd boven water te houden. De crisis zorgt ervoor dat ze steeds minder middelen hebben om de kosten te dekken. Mensen en organisaties doen minder vaak giften in de vorm van geld en goederen. De kosten voor de dierenasiels blijven echter wel groeien door de toestroom aan zieke dieren.04-10-2012 22:05
Terug naar nieuwsoverzicht